Bij Firefox en Google Chrome gaat dit een stuk vlotter. Een andere browser die helemaal terug is van weggeweest, is Opera. Zeker als u een wat langzamere pc hebt of over niet veel werkgeheugen beschikt, is het proberen van alternatieven interessant. Uw internetaanbieder belooft een downloadsnelheid van 20 Mbit, maar wat krijgt u nu werkelijk? Het is verstandig te beginnen met het meten van de snelheid van uw internetverbinding.

  • U bent bovendien zelf verantwoordelijk voor de websites en de gegevens die u op internet raadpleegt.
  • Windows controleert automatisch of er nieuwe updates zijn en installeert deze ook.
  • De laatste is vooral de laatste tijd erg actief en versleuteld complete bedrijfsservers die verzuimen de periodieke updates te installeren.
  • Nieuwe online toepassingen vragen nogal wat van uw verbinding.
  • Dit kan worden bereikt door de onderstaande instructies te volgen.

U opent het taakbeheer van Google Chrome door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek te klikken, ‘Meer tools’ te selecteren in het vervolgkeuzemenu en op ‘Taakbeheer’ te klikken. U kunt ook de sneltoets Shift + Esc gebruiken om het taakbeheer van Google Chrome te openen. Soms kunt u deze «Couldn’t load plugin» fout in Google Chrome oplossen door het bestand peppflashplayer.dll te hernoemen. Om dit te doen, moet u naar uw Google Chrome installatiemap navigeren. Maar volgens de user-agreement/license die je geaccepteerd mogen er geen plugins/libraries/bestanden geïnjecteerd worden in het proces spel.

Microsoft Schakelt Vbscript In Internet Explorer 11 Op Windows 7 En 8 Uit

Nu kunnen we gerust stellen dat een trage computer 9 van de 10 keer veroorzaakt wordt door Windows. Waarbij niet het uitmaakt of Windows XP, 7, 8 of Windows 10 op uw computer staat. Iedere Windows computer kan traag worden na verloop van tijd. Want dan is de kans groot dat uw computer traag blijft, zelf na een schone installatie van Windows, ofwel een volledige herinstallatie. Het herinstalleren, ofwel opnieuw installeren van Windows op de computer wordt hier beschouwd als de meest doeltreffende manier om het traag zijn van een pc te verhelpen.

Volg Kliksafe

Ga een stap terug in de set-up en vervolgens weer een stap vooruit. De set-up gaat nu door alsof je pc aan de systeemeisen voldoet. Windows zou Windows niet zijn als er niet via een omweg toch een hoop mogelijk is. Je kunt Windows 11 in theorie zelfs installeren zonder aan ook maar één van alle bovengenoemde eisen te voldoen. Hiervoor bieden we hieronder een stappenplan, maar gebruik dit met beleid; zowel de stabiliteit als de veiligheid van je systeem is niet gegarandeerd.

Tijdelijke systeembestanden maar ook vorige installaties van Windows kunnen veel schijfruimte in beslag nemen. Op de onderstaande manier kunt u schijfruimte vrijmaken door systeembestanden op te schonen. Voor verdere hulp bij problemen met Windows Update kunt u deze handleiding op ons forum volgen. Dan kunnen wij u van gepast advies voorzien betreffende het updateprobleem. Eigenlijk is het een schande dat het er tijdens het Windows 10-tijdperk niet van kwam, maar met Windows 11 neemt Microsoft eindelijk het instellingenmenu onder handen.